Jongerenproject wint mediaprijs DE HOUVAST

      Reacties uitgeschakeld voor Jongerenproject wint mediaprijs DE HOUVAST

Gepubliceerd: 23-03-2018 9:03. Bijgewerkt: 23-03-2018 9:24

Het jongerenproject van het Graafschap College, Omroep Gelderland en REGIO8 heeft DE HOUVAST gewonnen. De prijs voor constructieve journalistiek is vrijdagochtend op basis van publieksstemmen toegekend aan het project waarbij studenten leeftijdsgenoten een stem gaven in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Zo’n twintig studenten van het Graafschap College in Doetinchem hebben in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een zestal vlogs gemaakt over thema’s die leven onder jongeren en die volgens hen op de politieke agenda moeten in de komende raadsperiode. Onder meer onderwerpen als leegstand en de te drukke bussen kwamen terug in de vlogs, die de jongeren gedurende drie projectdagen onder begeleiding van journalisten van Omroep Gelderland en REGIO8 hebben voorbereid en opgenomen.

Ook is er een radio-uitzending gemaakt met jonge kandidaat-raadsleden en lijsttrekkers over de thema’s die de jongeren zelf hebben uitgezocht. In de uitzending zijn niet alleen problemen benoemd, maar is er ook gekeken naar mogelijke oplossingen in gesprek met personen uit andere werelden dan de politiek. Op die manier zijn de jongeren actief betrokken geraakt bij de lokale politiek en is hen duidelijk geworden dat zij ook letterlijk en figuurlijk een stem hebben.

De HOUVAST is een initiatief van Constructieve Journalistiek van de Hogeschool Windesheim. Naast het jongerenproject waaronder vier andere initiatieven genomineerd, waaronder Newsroom Enschede en Open Rotterdam.

Foto: REGIO8 / Omroep Gelderland